Митний безвіз: переваги для України

 Митна служба є одним із пріоритетних напрямків у питаннях євроінтеграції нашої держави до Європейського Союзу. Тому у сфері митниці відбувається безліч змін, змінюється законодавство, митний кодекс, впроваджуються нові електронні системи та багато іншого.


Завдяки так званому митному безвізу, тобто участі України в системі NCTS, це відкриває перед українським та європейським бізнесом та вантажоперевізниками важливі переваги.

Головні переваги митного безвізу


За словами бізнес-аналітика Ігоря Вістака у статті https://kurs.com.ua/novost/1114391-igor-jaroslavovich-vistak-tamozhnja-evropi-otkrita-dlja-ukrainskih-tovarov, Європа відчинила свої двері для українських товарів. Але також товари активно пересуваються у зворотному напрямку. Це стало можливим багато в чому завдяки участі у митних конвенціях та впровадженню системи митного безвізу.


Нова система дозволяє нашим співробітникам на митних постах отримувати інформацію від митниці інших держав у режимі реального часу. Українські вантажовідправники та перевізники тепер мають заповнювати лише єдину декларацію в електронному форматі.


Нагадаємо, що раніше підприємцям з України доводилося проходити ретельний контроль на митних пунктах кожної європейської держави, куди заїжджав товар. Але тепер цієї вимоги немає. Багаторазово заповнювати митні декларації більше не доведеться. Митні органи отримуватимуть актуальну інформацію із спеціальної єдиної митної системи.


Іноземні підприємці, які завозять товари в Україну, також набувають переваги від цієї системи митного безвізу. Раніше їм доводилося заповнювати дві декларації - для ЄС та для України. Тепер цю вимогу скасували. Декларація залишається одна, яка діятиме як у Європі, так і на території України.


Комментарии